Generation Awake: over de afvalbak met een minderwaardigheidscomplex

Generation AwakeEerder al zette Cefic, de grootste lobby-organisatie voor de Europese chemische industrie, twee babbelende broccolistronken in om het gebruik van F-gassen goed te praten. Nu komt de Europese Commissie zelf met een minstens even opmerkelijk filmpje getiteld The Awakeners. De hoofdrol is weggelegd voor een afvalbak met een minderwaardigheidscomplex genaamd Richard Rubbish (in het Nederlands: Albert Afval).

De Europese Commissie wil met het filmpje de aandacht vestigen op het project Generation Awake, een website vol met tips als:

  • “Een keukenrol is een nuttig en veelzijdig product, maar probeer hem zo efficiënt mogelijk te gebruiken.”
  • “Als je van tuinieren houdt én van de planeet, kijk dan goed uit als je compost koopt.”
  • “Tissues zijn handig om wat je gemorst hebt op te vegen, maar ze zijn niet bepaald duurzaam. Waarom zou je in plaats daarvan geen stoffen doekje gebruiken?”
  • “Aluminium is een van de meest gerecyclede materialen in Europa. Recycle dus zoveel je kunt, en niet alleen voor de hand liggende zaken als blikjes van voedsel en dranken, maar ook dingen als computers, wasmachines en mobiele telefoons die allemaal vrijwel zeker aluminium bevatten.”

Tja, de bedoelingen zijn natuurlijk goed, maar moedigt dit filmpje nu écht een nieuwe generatie aan om bewuster met het milieu om te gaan? Oordeel zelf:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *