Robben Met Casillas - Flickr/Antoon Kuper
Robben met Casillas - Flickr/Antoon Kuper

Dromen over Oranje

Na de simpele overwinning van Nederland op Spanje van gisteren, denk ik ‘s nachts aan de verloren WK-finale. Nee, niet Johannesburg 2010: ik lag na de wedstrijd van gisteren wakker van Rio de Janeiro 2014, Nederland tegen Duitsland.

Het gevoel van verlies over de wedstrijd die onder Van Gaals leiding niet is gespeeld zal altijd groter zijn dan de (nipte) nederlaag onder Van Marwijk in 2010: je hebt deze finale niet gewonnen, maar óók niet verloren. Je geheugen geeft je geen herinneringen aan deze Oranje finale. Een finale met Robben die op het hoogtepunt van zijn carrière met een recordsnelheid van 37 kilometer per uur over het veld raast, met Van Persie die dat hele toernooi nog maar één kunstje heeft vertoond en aan Van Gaal die er alles aan wilde doen om de grootste misser in zijn carrière als trainer ongedaan te maken.

Dat voelt als het grootste verlies.

Robben met Casillas – Flickr/Antoon Kuper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *