Contact

Foto van Ralf
Mijn naam is Ralf en ik werk als media-analist voor het ministerie van Financiën en als (freelance) redacteur. Daarnaast schrijf ik graag fictieverhalen en boekrecensies. Heb je vragen of interesse om samen te werken? Neem dan contact op via contact@ralfdejong.com.

Fictie
Naast mijn werk schrijf ik fictie. Ik werk aan korte verhalen en een manuscript over de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United. Enkele fragmenten kun je hier lezen. In 2012 werd mijn verhaal Hobbelpaarden staan stil bekroond met de eerste prijs in de Mare-kerstverhalenwedstrijd.

In de zomer van 2016 was ik één van de 19 jonge schrijvers die werd voor het zomerkamp van uitgeverij Das Magazin. Tien dagen lang werkte ik onder begeleiding van redacteuren en schrijvers aan een kort verhaal. Dit leidde uiteindelijk tot een publicatie bij literair tijdschrift de Revisor. Ander werk van mij verscheen in Tirade.

Publicaties
Tijdens mijn studie liep ik stage bij dagblad Trouw en De Groene Amsterdammer en schreef ik over onderwijs, literatuur en nieuwe technologische ontwikkelingen. In mijn artikelen probeer ik droge onderwerpen te koppelen aan aansprekende voorbeelden uit boeken, films of het herkenbare alledaagse.

Vanaf 2013 heb ik ook als freelance webredacteur/journalist gewerkt voor Trouw en andere opdrachtgevers. Ik schreef voor De Correspondent over de ‘nationalisering’ van de Provinciale Statenverkiezingen en analyseerde op de Fusie hoe het debat in Nederland over de Europese Unie steeds meer voldoet aan het fomat van de zwartepieten-discussie.

Ik ben in 2016 gestopt met journalistieke opdrachten. Sindsdien werkte ik als communicatieadviseur/persvoorlichter voor de MBO Raad en nu als media-analist voor het ministerie van Financiën. Wel ben ik nog beschikbaar voor redactieklussen, zoals het schrijven van recensies, fictie-verhalen, zakelijke teksten of jaarverslagen leesbaar maken.

Afbeeldingen
Vrijwel alle afbeeldingen op deze website vallen onder het Creative Commons-project. De fotografen hebben toestemming gegeven dat iedereen hun werk – mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan – gratis mag gebruiken. De bijbehorende fotografen kunnen door middel van de gebruikersnaam bij de betreffende afbeelding via Flickr worden gevonden.