Contact

Foto van Ralf

Mijn naam is Ralf en ik werk als social media-adviseur voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarnaast schrijf ik graag fictieve verhalen en boekrecensies.

Heb je vragen of interesse om samen te werken? Neem dan contact op via contact@ralfdejong.com.

 


Fictie
Naast mijn werk schrijf ik fictie, zoals korte verhalen en mijn manuscript over de (helaas niet bijster legendarische) Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United. Gelukkig kun je daar in een roman een draai aan geven! Enkele fragmenten kun je hier lezen.

In 2012 werd mijn verhaal Hobbelpaarden staan stil bekroond met de eerste prijs in de Mare-kerstverhalenwedstrijd van de Universiteit Leiden. Daarnaast was ik in de zomer van 2016 één van de 19 jonge schrijvers die werd voor het zomerkamp van uitgeverij Das Magazin. Tien dagen lang werkte ik onder begeleiding van redacteuren en schrijvers aan een kort verhaal. Dit leidde uiteindelijk tot een publicatie bij literair tijdschrift de Revisor. Ander werk van mij verscheen in Tirade.

Publicaties
Tijdens mijn studie liep ik stage bij onder andere De Groene Amsterdammer en Trouw. Daarnaast werkte ik als freelance journalist/ webredacteur voor diverse opdrachtgevers. Ik schreef voor De Correspondent over de ‘nationalisering’ van de Provinciale Statenverkiezingen en analyseerde op de Fusie hoe het debat in Nederland over de Europese Unie steeds meer voldoet aan het fomat van de zwartepieten-discussie. Deze journalistieke verhalen kun je in mijn portfolio vinden onder 'Artikelen'.

Afbeeldingen
Vrijwel alle afbeeldingen op deze website vallen onder het Creative Commons-project. De fotografen geven gebruikers toestemming hun werk – mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan – gratis te gebruiken. De bijbehorende fotografen kunnen door middel van de gebruikersnaam bij de betreffende afbeelding via Flickr worden gevonden.