Contact

Foto van Ralf

Mijn naam is Ralf en naast mijn werk als ambtenaar bij een gemeente die bekendstaat om zijn kazen en assistent voor Arnon Grunberg, schrijf ik graag korte en lange verhalen. En af en toe een boekrecensie.

Heb je vragen of interesse om samen te werken? Neem dan contact op via contact@ralfdejong.com.

 


Fictie
Op deze website vind je enkele van mijn  korte verhalen en fragmenten uit mijn manuscript over de (helaas niet bijster legendarische) Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United. Gelukkig kun je daar in een roman een draai aan geven.

In 2012 werd mijn verhaal Hobbelpaarden staan stil bekroond met de eerste prijs in de Mare-kerstverhalenwedstrijd van de Universiteit Leiden.
Daarnaast was ik in de zomer van 2016 één van de 19 jonge schrijvers die werd geselecteerd voor het zomerkamp van uitgeverij Das Magazin. Tien dagen lang werkte ik onder begeleiding van redacteuren en schrijvers aan een kort verhaal. Dit leidde uiteindelijk tot een publicatie bij literair tijdschrift de Revisor. Ander werk van mij verscheen in Tirade.


Publicaties
Tijdens mijn studie liep ik stage bij onder andere De Groene Amsterdammer en Trouw. Daarnaast werkte ik als freelance journalist/ webredacteur voor diverse opdrachtgevers. Ik schreef voor De Correspondent over de ‘nationalisering’ van de Provinciale Statenverkiezingen en analyseerde op de Fusie hoe het debat in Nederland over de Europese Unie steeds meer voldoet aan het fomat van de zwartepieten-discussie. Deze journalistieke verhalen kun je in mijn portfolio vinden onder 'Artikelen'.

Communicatie
Na de journalistiek heb ik enkele jaren in de communicatie gewerkt. Eerst als persvoorlichter voor de MBO Raad, later als media-analist (beter gezegd: professioneel kranten- en Twitterlezer) en ghostwriter voor de social media-accounts van ministers en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hoewel ik houd van schrijven en de wereld met woorden in beweging brengen, kwam ik er gaandeweg achter dat ik daarvoor beter op een andere manier te werk kan gaan.


Afbeeldingen
Vrijwel alle afbeeldingen op deze website vallen onder het Creative Commons-project. De fotografen geven gebruikers toestemming hun werk – mits aan bepaalde voorwaarden is voldaan – gratis te gebruiken. De bijbehorende fotografen kunnen door middel van de gebruikersnaam bij de betreffende afbeelding via Flickr worden gevonden.